Blog

Eşya paketlemede dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

esya-paketlemede-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar-nelerdir.jpg

Eşya paketleme süreci, taşınma sırasında eşyalarınızın güvenliğini sağlamak için önemlidir.  Taşınmanın en yorucu taraflarından biri de zaten bu paketleme aşamasıdır.

Eşyaları karıştıramamak, kaybetmemek, içindeki ürünü koruyacak şekilde paketlemek önemlidir. Bu sebeple bazı noktalara dikkat etmek gerekir:

Kullandığınız ambalaj malzemelerini dikkatli seçin:

Eşyalarınızı paketlerken sağlam ve uygun ambalaj malzemeleri kullanın. Karton kutular, havalı balonlu naylon, streç film, köpük levhalar, kabarcıklı ambalaj malzemesi gibi koruyucu malzemeler kullanabilirsiniz. Kırılma riski olan cam, porselen gibi hassas eşyalar için özel ambalaj malzemeleri kullanabilirsiniz. Eğer ambalajlı nakliyat firmasıyla anlaştıysanız o zaman da özel eşyalarınızı paketlemek için bu yöntemlere dikkat etmeniz iyi olacaktır.

Kolileri uygun şekilde doldurun:

Kolilerinizi aşırı doldurmaktan kaçının ve ağırlıkları dengeli bir şekilde dağıtın. Kutuların üst kısmını fazla sıkıştırmadan kapatın. Ağır eşyaları küçük kutulara, hafif eşyaları ise büyük kutulara yerleştirin.

Kolileri etiketlemeyi ihmal etmeyin:

Her kutuyu etiketleyerek içerisindekileri ve hangi odadan olduğunu belirtin. Böylece taşınma sürecinde eşyaların yerleştirilmesi ve açılması daha kolay olur. Kırılabilir veya hassas eşyaları belirten etiketler kullanın.

Demontaj işlemlerini düzenli yapın:

Büyük mobilyaları taşınmadan önce gerekli demontaj işlemlerini yapın. Vidaları ve montaj parçalarını bir arada tutmak için torbalara veya bantlara sarın ve üzerine hangi mobilyaya ait olduğunu belirtin. Montaj işlemi sırasında kolaylık sağlar.

 

Değerli eşyaları ayrı tutun:

Değerli ve önemli eşyalarınızı ayrı bir şekilde paketleyin ve kendiniz taşıyın. Nakliyat firmasıyla bu eşyaların taşınması konusunda özel bir anlaşma yapabilirsiniz. Para, mücevherler, önemli evraklar gibi değerli eşyaları güvende tutmak için ayrı bir çanta veya kutu kullanın.

 

Elektronik cihazları özenle paketleyin:

Bilgisayarlar, televizyonlar, ses sistemleri gibi elektronik cihazları dikkatlice paketleyin. Orijinal kutuları varsa, bu kutuları kullanın. Aksi takdirde, uygun boyutta ve koruyucu malzemelerle desteklenmiş kutular kullanın. Kablo ve aksesuarları ayrı bir poşete koyarak düzenli tutun.

 

İlk gece için bir koli hazırlamayı ihmal etmeyin:

İlk gün ihtiyacınız olacak temel eşyaları ayrı bir kutuya yerleştirin. Taşındığınız gün yerleşmek zaman alır ve yorulma ihtimaliniz yüksektir.  Bu sebeple ilk geceniz için bir ayrı koli hazırlayın pijamadan bir takım temiz kıyafete, günlük kullandığınız özel eşyalara kadar hepsini içerisine yerleştirip bu koliyi kendiniz taşıyın.

Bu noktalara dikkat ettiğinizde zor olan eşya paketlemesi kısmını kolayca aşabilirsiniz. Bursa evden eve nakliyat firması Tokgöz Nakliyat, detaylı eşya paketleme prosedüründe özel eşyalarınız dışında kalan parçaları profesyonel şekilde ambalajlayarak nakleder.  Deneyimli bir eşya nakliyesi firması olan Tokgöz Nakliyat, titizlikle paketleme özelliği sayesinde her uzaklığa her eşyayı güvenle ulaştırır.

Siz de Bursa’da güvenilir bir evden eve nakliye firması arıyorsanız ekibimizle iletişime geçerek fiyat teklifi alabilirsiniz.

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım